1. خانه >
  2. حوزه‌های سیاستی >
  3. سیاست بهداشت و سلامت >
  4. بهداشت و پیشگیری >
  5. غذا و تغذیه
نویسنده
حوزه سیاستی
موضوع
استان

  • نگاهی به مهم‌ترین چالش‌های تغذیه در سطح جهان و چرایی آنها

    مرور استراتژی‌های پیشنهادی سازمان جهانی بهداشت، مقایسه آنها با استراتژی‌های فائو و بررسی وضعیت ایران

    نگاهی به مهم‌ترین چالش‌های تغذیه در سطح جهان و چرایی آنها

    معصومه جباری

    2 اردیبهشت 1398 ساعت 23:39

    در این مقاله به طور خلاصه به چالش‌های تغذیه‌ای امروز جهان و استراتژیهای کلی اتخاذ شده در سطح جهانی برای مقابله با این چالشها خواهیم پرداخت و در ادامه با مروری بر استراتژیهای فائو در این زمینه، به آمارهای سازمان بهداشت جهانی برای بررسی جایگاه کشورمان ایران در راه رسیدن به این اهداف در میان سایر کشورهای جهان می‌پردازیم و نقدی بر سیاستهای تغذیه ای ایران در جهت رسیدن به اهداف جهانی تغذیه خواهیم داشت.

  • حاکمیت غذایی در مقابل امنیت غذایی

    حاکمیت غذایی در مقابل امنیت غذایی

    علی پزشکی

    11 اسفند 1397 ساعت 19:57

    در مقابل رویکرد نئولیبرال به امنیت غذایی که بیشتر به راه حل‌های صنعتی بزرگ و اغلب جهانی و یکدست برای تأمین نیاز غذایی مردم توجه دارد، حاکمیت غذایی با در نظر گرفتن پایداری منابع طبیعی، توجه به نقش زنان در تولیدات کشاورزی و احترام به حق انتخاب کشاورزان روستایی و جوامع بومی، ظرفیتی گسترده در مبارزه با گرسنگی در سطوح محلی تا بین‌المللی فراهم می‌کند.

  • مروری بر گزارش جهانی سیاستگذاری غذا 2018

    مروری بر گزارش جهانی سیاستگذاری غذا 2018

    علی پزشکی

    24 بهمن 1397 ساعت 20:41

    گزارش جهانی سیاستگذاری غذا 2018 هفتمین گزارش مؤسسۀ بین‌المللی تحقیقات سیاستگذاری غذا است که به بررسی موضوعاتی همچون روندهای ضدجهانی شدن و آثار تغییرات جاری جریان کالاها بر سرمایه‌گذاری‌ها، مردم، و سیستم‌های جهانی غذا می‌پردازد. مسائل مورد بحث در گزارش حاضر نتیجۀ مشورت با متخصصان در هر حیطۀ خاص بوده است.

  • آیا ایرانیان شبه‌گیاه‌خوار بودند؟

    آیا ایرانیان شبه‌گیاه‌خوار بودند؟

    میثم کریمخانی مهدی صیادی ویلم فلور

    17 بهمن 1397 ساعت 23:33

    مقاله‌ی حاضر، ترجمه‌ی متن سخنرانی ویلم فلور در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران است. مطالب مطرح‌شده در این مقاله، نیازمند نقد و بررسی بیشتر است. امید است که در این زمینه شاهد پژوهش‌های غنی‌تر و پربارتری از سوی محققان تاریخ اجتماعی و جامعه‌شناسی تاریخی کشور باشیم. لازم به ذکر است، اجازه‌ی ترجمه و انتشار مقاله حاضر در سایت شمس از دکتر فلور اخذ شده است.

  • کاهش پسماندهای غذایی و زمینه‌های سیاست‌گذاری‌

    کاهش پسماندهای غذایی و زمینه‌های سیاست‌گذاری‌

    مجید دکامین

    10 آذر 1397 ساعت 20:56

    ازآنجاکه هدر رفت مواد غذایی تأثیر مستقیمی بر امینت غذایی مردم فقیر، کیفیت و امنیت غذا و همچنین توسعه اقتصادی و محیط‌زیست دارد، نوشتار حاضر مروری بر مهم‌ترین اقدامات و سیاست‌گذاری‌های انجام‌شده در دنیا به‌منظور کاهش هدر رفت غذا دارد.